De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Elize van Reenen

Elize

Waterschap De Dommel

Na de Bachelor Biologie en Master Ecological management of catchments aan de VU Amsterdam kwam ik met het Nationaal Watertraineeship in aanraking. Ik werk nu als adviseur watersysteem bij waterschap De Dommel. Ik hou me hier bezig met allerlei taken. Zo ben ik coördinator voor projecten met het buitenland, ben ik betrokken bij het initieren van innnovatieve trajecten en ben ik facilitator bij vergaderingen.

Daarnaast ontwikkel ik een praktische brug van beleid naar uitvoerende collega's. Dit doe ik door adviezen en praktische handleidingen te schrijven.

Door het Nationaal Watertraineeship krijg ik de kans om heel snel te leren. Zo weet ik beter wat mijn talenten zijn en wat ik wil. Daarnaast is het leuk om intensief samen te werken met andere trainees en andere bedrijven te leren kennen door de projecten. Hierdoor neem ik veel meer bagage mee naar mijn volgende plek dan de gemiddelde junior.

Elize is inmiddels alumnitrainee. Ze was trainee van oktober 2013 tot oktober 2015.


Daan HenkensoverzichtJoost Aloserij