De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Janneke Moors

Trainee Janneke

Oasen

Het boeiende aan water vind ik dat het overal op de wereld vaak te veel of juist te weinig voorkomt. Bij mijn studie Watermanagement (master Civiele Techniek, TUDelft) heb ik kennisgemaakt met veel verschillende aspecten uit de waterwereld, van het ontwerpen van een rioolstelsel tot het nabootsen van een dijkdoorbraak.

Mijn afstudeeronderzoek over leklokalisatie in het drinkwaternetwerk, heb ik gedaan bij drinkwaterbedrijf Oasen. Na mijn afstuderen ben ik hier ook gaan werken op de afdeling assetmanagement. Hier houd ik me bezig met de status van het drinkwaternetwerk en verwisseling van watermeters. Daarnaast werk aan verschillende projecten over bijvoorbeeld het energieverbruik van de distributiepompen en het ontwerp van het toekomstige drinkwaternetwerk.

Ik kijk er erg naar uit om aan het NWT te beginnen. Ik denk dat de trainingsdagen me kunnen helpen met mezelf beter ontwikkelen. Daarnaast is het denk ik erg waardevol om andere mensen te leren kennen uit de watersector. Als laatste lijkt het me ook erg leerzaam om eens projecten bij andere bedrijven te doen.

Janneke is trainee van oktober 2016 tot oktober 2018.


Jessica van GrootveldoverzichtJoanne de Jonge