De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Stan van den Bosch

Stan

Nelen & Schuurmans

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest. Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in hoe de natuur werkt. Ik heb daarom voor de Bachelor Aardwetenschappen gekozen en heb daarna de Master Hydrologie afgerond. Na mijn studie heb ik ervoor gekozen om mijn werk bij Nelen & Schuurmans te combineren met het Nationaal Watertraineeship.

Ik werk nu als adviseur op het gebied van wateroverlast bij Nelen & Schuurmans. Ik ben hier vooral bezig met het modelleren van oppervlaktewater voor wateroverlaststudies. Hierbij kijk ik niet alleen naar of een watersysteem voldoet aan de normen, maar kijk ik ook naar of die norm wel afdoende of de moeite waard is.

Binnen het Nationaal Watertraineeship krijg ik de kans om mezelf persoonlijk te ontwikkelen, mijn waterblik te verbreden en een netwerk van professionals op te bouwen. Ook zijn de trainingen persoonlijk ingestoken, waardoor je snel stappen vooruit maakt. Hier heb ik niet alleen nu profijt van, maar ook de rest van mijn leven!

Stan is inmiddels alumnitrainee. Hij was trainee van april 2014 tot april 2016.


Natasja FratersoverzichtTine te Winkel